Άρθρα

Μαθηματικό Φεστιβάλ 2021

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ
 
 
 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Λεπτοκαρυάς παρακολούθησαν την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021 το 1ο Διαδικτυακό Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ, που διοργάνωσε ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών κ. Κωνσταντίνος Μπουραζάνας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, καθώς και με εκπαιδευτικούς από όλη τη χώρα υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.
Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εν μέσω καραντίνας και μέσα από την ψηφιακή τάξη της αναπληρώτριας καθηγήτριάς τους στα μαθηματικά, κ. Βάσως Ζαφειρίου, ομιλίες και συνεντεύξεις επιφανών επιστημόνων, θεατρικά και μουσικά δρώμενα και βίντεο σχετικά με τα μαθηματικά, αλλά και να συμμετάσχουν στην επίλυση μαθηματικών γρίφων.
Μπράβο σε όλα τα παιδιά της Α τάξης που με ιδιαίτερη προσοχή και ενθουσιασμό παρακολούθησαν το φεστιβάλ και είδαν κι ένιωσαν μία άλλη διάσταση στα μαθηματικά. Μπράβο σε όσους συμμετείχαν με κέφι και θετική σκέψη στην επίλυση των γρίφων.
Ιδιαιτέρως συγχαίρουμε τους μαθητές μας (3 κορίτσια και 3 αγόρια) που έλαβαν αριστείο διάκρισης, επειδή πέτυχαν στην επίλυση γρίφων βαθμολογία μεγαλύτερη από 80%:
 
1. Ουρανία Γερομιχαλού
2. Εύη Κεχαγιά
3. Ανδρέας Κόκλας
4. Κρυσταλλία Ξαφένια
5. Θανάσης Παπαδημητρίου
6. Γιώργος Παπαδόπουλος